Cafe restaurant De Otterskooi

Adresgegevens:
Dwarsgracht 54

8355 CW Giethoorn

Kano, Fluisterboot

Max 7 en meer personen

0521 361 474

Onze royale aanlegsteiger lokt vele vaargasten en voor de landrotten op het terras zijn de bewegingen op het water een aardig kijkspel.

Het rondvaartbedrijf
De Bok is, net als het kleinere Vlot, de Punter en het Bootien, rond Giethoorn vanouds een werkschip. Met zo’n vaartuig werden de koeien naar weiden of stal gebracht. ‘De Otterskooi’ beschikt over een paar opgebouwde, overdekte Bokken, voor groepsvervoer. Ze worden gevaren door bekwame schippers, die ook heel wat te vertellen hebben over de natuur en het ontstaan van het gebied. Voor groepen met speciale wensen is er een goede samenwerking met andere rondvaartbedrijven. Ze worden gevaren door bekwame schippers, die ook heel wat te vertellen hebben over de natuur en het ontstaan van het gebied. Voor groepen met speciale wensen is er een goede samenwerking met andere rondvaartbedrijven.

Kano- en fluisterbotenverhuur
De mooiste manier om het moeraslandschap van Weerribben en Wieden te ontdekken is vanaf het water. Tussen Zwartsluis en Ossenzijl ligt 400 km vaarweg. ‘De Otterskooi’, in het hart van het gebied, verhuurt, naast fietsen, Canadese kano’s en elektrisch aangedreven fluisterboten. Informeer naar de dagprijzen. Reserveren is echter noodzakelijk.